Uralov novi „oklopnjak“ na salonu u Parizu

18.06.2012.

Fabrika velikih terenskih i specijalnih kamiona Ural, koja posluje pod okriljem GAZ grupe, prvi put je učestvala na najvećoj međunarodnoj izložbi naoružanja i tehnologija za bezbednost i zaštitu Eurosatory 2012, koja je od 11. do 15. juna održana u izložbenom centru Paris Nord Villepinte Parc d’Expositions. Na toj uglednoj izložbi je predstavljen perspektivni model vozila sa oklopnim „korpusom“.
Izložba Eurosatory 2012 je najveći „forum“ na svetu posvećen bezbednosti i naprednim odbrambenim tehnologijama. Svake godine na forumu učestvuje više od 1.300 kompanija iz pedesetak država, koje predstavljaju svoja dostignuća za prosečno 55.000 posetilaca iz više od 130 zemalja. Izložba se održava od 1967. svake dve godine pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Francuske. U 2012 Eurosatory izložba je bila podeljena na tematske „odeljke“ Oružje i municija, Ratna vozila, Sistemi upravljanja borbom i obezbeđenje informacijama.
Uzorak – kamion iz Urala je bio model budućeg oklopnog vozila (6×6) sa poboljšanom zaštitom putnika, tereta, glavnih komponenti i sklopova od metaka iz streljačkog naoružanja i mina. Vozilo je projektovano za prevoz 12 ljudi ili 5 tona tereta. Napravljeno je da reši različite probleme prevoza, prevoz specijalnih tereta i vuču prikolice na svim vrstama terena: novi Ural može da se kreće na nadmorskoj visini do 4.650 m, a bez problema vozi na temperaturama vazduha od -50 ° C do +50° C. Vozilo je opremljeno elektronskim kontrolnim sistemima, koji prikazuju informacije o stanju komponenti i može da se automatski poveže sa eksternim sistemima kontrole
Generalni direktor Urala, Viktor Korman, kaže: “Izvoz je jedna od ključnih oblasti prodaje našeg preduzeća. Geografija izvoznih isporuka kamiona marke Ural obuhvata mnoge od zemalja Bliskog i Dalekog istoka. Učešćem na ovom prestižnom međunarodnom forumu skrenuli smo pažnju potencijalnih stranih kupaca na naš široki asortiman specijalnih vozila.”

Izvor: Grupa GAZ