Ušteda do 5% uz nove Volvo savete za smanjenje potrošnje goriva

05.11.2012.

Nova usluga „Saveti za gorivo“ Volvo Trucksa pomaže transportnim firmama da smanje troškove za gorivo. Savetnik za gorivo im pomaže oko planiranja i praćenja potrošnje goriva. Ovi dugoročni rezultati omogućavaju uštedu do 5%.

Troškovi za gorivo čine od 25% do 35% ukupnih troškova transportne firme. Istovremeno su profitne marže transportera često vrlo male, pa je svaka ušteda vrlo važna.

„Za uspešno smanjivanje ukupne potrošnja goriva transportne firme vrlo je bitna uloga koju imaju vozači. Naše obuke vozača u ekonomičnoj vožnji pokazale su se kao efikasne, ali su, bez profesionalnog praćenja, rezultati često kratkoročni”, kaže Mikael Lidhage, šef odeljenja za kontrolu potrošnje goriva u Volvo Trucks.

Zato Volvo Trucks sada počinje da nudi uslugu „Saveti za gorivo”, tj. usluge ličnog savetnika za gorivo čiji je cilj da pomogne transporterima da smanje troškove za gorivo i dugoročno održe ova poboljšanja. Uslugu čine tri modula: obuka u kontroli potrošnje goriva, komplet alata za kontrolu potrošnje goriva i podrška za kontrolu potrošnje goriva. Sistem takođe zahteva da transportna firma imenuje stručnjaka koji će biti odgovoran za ekonomičnu potrošnju goriva i koji će jedini kontaktirati sa savetnikom u firmi Volvo.

Krajnji cilj usluge je bolja primena svih mera za uštedu goriva. Stalnim slanjem komentara kupcima, ove mere postaju sve prirodnije i lakše.

„Motivisan i fokusiran kupac koji otvoreno komunicira sa svojim vozačima, stručnjakom za ekonomičnu potrošnju goriva u firmi i Volvo savetnikom za gorivo može vrlo lako da smanji potrošnju goriva za 3% do 5%”, kaže Mikael Lidhage.

Usluga „Saveti za gorivo” dopunjuje postojeću uslugu firme Volvo Trucks pod nazivom „Servis za kontrolu potrošnje goriva”, koja je prvenstveno namenjena većim transportnim firmama.

„Pomoću usluge ‘Saveti za gorivo’ čak i manje transportne firme mogu imati sopstvenu službu kontrole i savetnika za gorivo”, rezimira Mikael Lidhage.

Usluga „Saveti za gorivo” može da se poruči kod nove FH serije. Kod prethodnih modela sa Dynafleet sistemom moći će da se poruči od početka sledeće godine.

Usluga će u početku moći da se poruči samo u Evropi.

Informacije o tri modula usluge „Saveti za gorivo”:

1) Obuka u kontroli potrošnje goriva

Savetnici za gorivo registruju i analiziraju individualne tehnike vožnje svih vozača i ti se podaci rezimiraju u mesečnim izveštajima. Savetnici daju praktične savete za smanjenje potrošnje goriva i pomažu oko planiranja i organizovanja potrebnog praćenja. Ako vozač iznenada promeni stil vožnje, zbog čega je potrebna brza reakcija i možda intervencija, obaveštava se stručnjak za ekonomičnu potrošnju goriva u transportnoj firmi.

2) Komplet alata za kontrolu potrošnje goriva

Komplet veb alata sa alatima koji inspirišu, usmeravaju i praktično savetuju kupca u pogledu najboljih i najjednostavnijih rešenja za uštedu goriva.

3) Podrška za kontrolu potrošnje goriva

Kupčev interfejs za kontaktiranje sa ličnim savetnikom za gorivo koji mu odgovara na pitanja i daje savete.

Izvor: Volvo d.o.o. Srbija