Volvo FL i FMX sa novom kabinom za posadu

14.10.2014.

Volvo FL-FMX DCab_04 Novi Volvo FL i FMX sada su dostupni u Euro VI konfiguraciji sa kabinom za posadu koja je namenjena spasilačkim službama, vatrogascima i za pomoć na putu. Kabine za posadu nude isti nivo bezbednosti kao i sve druge Volvo trucks kabine, jer su testirane u skladu sa najrigoroznijim svetskim standardima izdržljivosti.
Volvo FL-FMX DCab_03“Veoma smo ponosni što smo u mogućnosti da ponudimo dva moderna i veoma bezbedna kamiona sa jedinstvenim rešenjem karoserije za ovakav vid zadataka. Sa okretnim Volvo FL i robustnim Volvo FMX, mi imamo široku gamu kamiona sa kabinama za posadu“, kaže Pernila Šustović /Pernilla Sustovic/, menadžer za distributivna vozila u Volvo Trucks.
Nova Volvo FL kabina za posadu je namenjena za vozila bruto mase do 16 tona. Kabina ima prostora za sedmoro osoba. Nizak ulaz i vrata koja se otvaraju pod uglom do 90 stepeni olakšavaju ulaz i izlaz.
Volvo FL-FMX DCab_01“Sa novom Volvo FL kabinom za posadu sada smo u mogućnosti da ponudimo mnogo širi spektar rešenja prilagođenih kupcima direktno iz fabrike. Na primer, imamo dve alternative motora, od 5 odnosno 8 litara, dve različite dimenzije točkova i nekoliko različitih visina šasije“, kaže Tobias Bergman, produkt menadžer za Volvo FL i Volvo FE.
Volvo FMX kabina za posadu je namenjena težim i zahtevnijim zadacima i to je robustan i snažan kamion koji može da prođe bilo gde. Volvo FMX kabina za posadu je dostupna u 4×2 konfiguraciji i 4×4 pogonom na sve točkove. Vazdušno oslonjena kabina može da primi šest osoba, unutrašnjost se lako čisti i vrata se otvaraju pod uglom do 90 stepeni.
Volvo FL-FMX DCab_02“Takođe smo posvetili veliki značaj dizajniranju malih ali vitalnih detalja. Na primer, stepenik sa zadnje strane na Volvo FMX kabini za posadu se otvara pod takvim uglom da omogućava lakši i brži izlazak iz kabine pri zadacima gde je vreme od vitalnog značaja. Ručka za hvatanje na ulazu je žute boje, tako da se lako primećuje u svim uslovima, a unutrašnje osvetljenje je značajno poboljšano“, kaže Peter Hardin, produkt menadžer za Volvo FM i Volvo FMX.
Oba kamiona imaju kompletna odobrenje od stane Evropske unije i već su fabrički spremni za jednostavne dorade na karoseriji. Tokom 2015. takođe će biti predstavljene verzije sa motorima Euro IV, Euro V i Euro III (Volvo FMX).
Nova Volvo FL kabina za posadu: namenjena za vozila bruto mase do 16 tona; bezbednosno testirana sa prostorom za sedmoro osoba; nizak ulaz, nisko težište, vrata se otvaraju pod uglom do 90 stepeni; motori – Volvo D5K Euro VI sa 210 ili 240 KS ili Volvo D8K sa 250 ili 280 KS; menjač – potpuno automatski, automatizovani I-Sync ili ručni.
Nova Volvo FMX kabina za posadu: namenjena za vozila bruto mase od 18 tona i više; dostupna u osnovnoj verziji sa 4×2 ili 4×4 konfiguracijom; bezbednosno testirana sa prostorom za šestoro osoba; kabina sa vazdušnim oslanjanjem, vinil tapacirungom, vrata se otvaraju pod uglom do 90 stepeni, zadnje stepenice na uvlačenje; motori – Volvo D11 Euro VI sa 330–450 KS; menjač – potpuno automatski Volvo Powertronic, automatizovani Volvo I-Shift ili ručni.