Volvo i ove godine na Skupštini PU Međunarodni transport

16.12.2013.

Volvo na PUMT 2013_1Dosledan višegodišnjoj tradiciji, Volvo je i ove godine bio među učesnicima izložbe TRUCK BUSSINESS FAIR 2013, koja je 13. decembra u Centru Sava na Novom Beogradu održana u okviru pratećeg programa 13. skupštine Poslovnog udruženja Međunarodni transport.

Ove godine u najvećem holu Centra Sava je bilo pedesetak štandova evropskih i svetskih proizvođača na kojima su njihovi zastupnici i prodavci u Srbiji predstavili aktuelnu ponudu vozila, rezervnih delova, prateće i servisne opreme. Auditorijum je bio impozantan: izložbu je razgledalo i Skupštini prisustvovalo bezmalo 1.000 članova PU Međunarodni transport, kao i gostiju iz Srbije i inostranstva.

Volvoov štand je bio među najposećenijim, jer su potencijalni kupci, prvi put na jednom mestu u Srbiji, iz prve ruke, mogli da dobiju informacije o kompletnoj ponudi Volvo kamiona sa najnovijim Euro VI motorima.

Budući da su se na ovoj manifestaciji i 13. skupštini PU MT okupili prevoznici koji uglavnom obavljaju međunarodni transport, razumljivo je što je najveće interesovanje vladalo pre svega za novom FH familijom. Deseta manifestacija TRUCK BUSSINESS FAIR 2013 je pružila jedinstvenu priliku da transporteri razmene prva iskustva upravo s novim tegljačima FH opremljenim Euro VI motorima, budući da je i u Srbiji nekoliko kompanija koje u voznom parku već imaju novu Volvoovu perjanicu.

U radnom delu 13. skupštine Poslovnog udruženja Međunarodni transport članovima udruženja su se obratili predstavnici Ministarstva saobraćaja, Agencije za bezbednost saobraćaja i Privredne komore Međunarodni transport i logistika koji su ih upoznali sa izmenama u Uredbi o raspodeli stranih prevozničkih dozvola, sa podzakonskim aktima u Zakonu o bezbednosti saobraćaja kao i s drugim novinama kojima se normativno uređuje međunarodni transport.