Volvo i u Srbiji organizuje takmičenje Drivers’ Fuel Challenge

25.04.2012.

Da bi se podvukao značaj umešnosti vozača u vožnji uz ekonomičnu potrošnju goriva, kompanija Volvo Trucks je 2011. pokrenula globalno takmičenje Drivers’ Fuel Challenge (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Nadmetanje, u kome se profesionalni vozači takmiče u najekonomičnijoj vožnji, ove godine se organizuje i u regionu centralne i istočne Evrope (CEE), a otvoreno je za sve profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojeg inače voze.
Od marta do septembra 2012. održaće se lokalne kvalifikacije u svim državama regiona CEE, uključujući i Srbiju. U prvoj turi će se vozači takmičiti protiv drugih vozača iz svog okruženja, a pobednik lokalnih kvalifikacija ide na finale u svojoj državi. U Srbiji će se takmičenje održati 12. i 19. maja 2012. u Novim Banovcima, a pobednika lokalnog takmičenja, kao i vlasnika firme očekuju vredne nagrade.
Sredinom oktobra najbolji vozač iz svake države-učesnice će imati priliku da učestvuje na regionalnom finalu, koje će se održati u mestu Olomouc, u Češkoj Republici. Tamo će se takmičiti ne samo za titulu šampiona Drivers’ Fuel Challenge za region CEE, već i da dobiju automobil Volvo C30. Vlasnici kompanija, koji će biti pozvani da prate svoje vozače na regionalnom finalu, imaće šansu da dobiju Volvo vaučere u vrednosti do 10.000 evra, ako njihov vozač zauzme jednu od prve tri pozicije na regionalnom finalu.
Detaljnije informacije, uključujući propise, program, vremenski raspored i postupak prijavljivanja za takmičare iz Srbije mogu se pronaći na: www.volvotrucks.rs.

Izvor: Volvo d.o.o.