Volvo na Nacionalnom danu Švedske

07.06.2013.

Sweden Day_01U neobičnom, prigodno uređenom ambijentu, na platou ispred Muzeja istorije Jugoslavije, 6. juna je obeležen Nacionalni dan Švedske. Među tradicionalnim učesnicima proslave bila je kompanija Volvo d.o.o.

Kao i ranijih godina, domaćin zanimljivog dešavanja je bila Ambasada Švedske u Beogradu, a protagonisti švedske kompanije koje posluju u Srbiji – ukupno 22. Na malim štandovima su predstavile neke od svojih proizvoda i aktivnosti, a Volvo je na plato ispred nekadašnjeg Muzeja 25. maj dovezao svoje hit kamione – dva tegljača iz nove FH generacije. Eksponati su, kao i svuda gde se pojavljuju, privukli posebnu pažnju, ne samo poslovnog sveta, već i mnogih znatiželjnika kojima se na ovoj manifestaciji ukazala mogućnost da se prvi put uživo upoznaju s tim vozilima.

U ime domaćina, brojne ugledne zvanice pozdravio je ambasador Švedske u Srbiji, Krister /Christer/ Asp, koji je podsetio da je većina kompanija-učesnica ovogodišnje proslave odavno prisutna na tržištu Srbije. „U Srbiji uspešno posluje oko 70 švedskih kompanija. Znanjem i iskustvom doprineli su razvoju i održivosti srpskog društva”, rekao je, između ostalog, ambasador Asp. „Preduzeće koje posluje na odgovoran način, a takve su sve švedske kompanije u Srbiji, čini mnogo više od proizvodnje kvalitetne robe i efikasnog pružanja usluga.”

Sweden Day_02Tako već decenijama, u celom svetu, posluje Volvoova kompanija za proizvodnju kamiona, koja je u materijalima pripremljenim za proslavu Nacionalnog dana Švedske podsetila na neka od svojih temeljnih načela. „Po bezbednosti svojih vozila, kvalitetu i zaštiti životne sredine, kompanija Volvo Trucks spada među najbolje, i ove vrednosti predstavljaju osnovu za sav naš rad. Kvalitet nas vodi u svemu što radimo i u fokusu je kada pravimo Volvo kamion. Znamo šta treba da učinimo da povećamo bezbednost na putevima, na vozilima i kod ostalih učesnika u saobraćaju. Veoma ozbiljno uzimamo u obzir zaštitu životne sredine – mi znamo da smo deo problema, ali smo i deo rešenja.”

Izvor: Volvo Srbija