Volvo nudi šampiona u ekonomičnoj potrošnji goriva

17.02.2012.

U kompaniji Volvo Trucks predano rade na podizanju efikasnosti novih kamiona, posebno na ponudi naprednih rešenja za ekonomičnu potrošnju goriva. Takav je, na primer, program Volvo Fuelwatch – širok asortiman proizvoda i usluga, koji mogu da pomognu da se značajno smanje troškovi za gorivo, od 5 do čak 10 odsto.
Novost u ponudi transportnih rešenja sa unapređenom ekonomičnošću je specijalni paket uz posebnu verziju Volvo FH tegljača – Fuel Champion, koji uključuje i vozilo i usluge po povlašćenoj ceni. Volvo uverava da novo, Fuel Champion „izdanje” kamiona FH ima najefikasniji pogonski sklop i najekonomičniju potrošnju goriva.
Svi koji se do 31. maja 2012. odluče za kupovinu kamiona Volvo FH Fuel Champion uz vozilo, bez doplate, dobijaju nekoliko dodataka u opremi i usluga kojima se utiče na uštedu u potrošnji goriva. To su Dynafleet hardver (koji uključuje jednogodišnju pretplatu za Dynafleet Fuel & Environment – Potrošnja goriva i zaštita životne sredine; Dynafleet Driver times – Vremena vozača i Dynafleet positioning service – Pozicioniranje vozila), obuka u efikasnoj i bezbednoj vožnji za jednog vozača (vrednost joj je 65 evra) i provera potrošnje goriva sa mesečnim izveštajem o učinku vozača. Opciono, kupac se može odlučiti i za ugovor o servisiranju (koji uključuje proveru geometrije točkova jednom godišnje), takozvani Zlatni servisni ugovor ili Plavi servisni ugovor.
U specifikaciji kamiona koji se nudi tokom ove prodajne kampanje su: tegljač Volvo FH 42T/62R sa motorima od 460 ili 500 KS, Volvo pojačana motorna kočnica VEB+, I-Shift automatizovani menjač, I-Shift softverski paket za ekonomičniju vožnju, paket usmerivača vazduha („spojlera”), specijalan paket za ekonomičnu potrošnju goriva, Dynafleet paket za praćenje parametara rada vozila, poklopci točkova („radkapne”) i logo na kabini (na strani vozača).
Volvo prodajno-servisni centri u Novim Banovcima, Novom Sadu i Čačku i prodajna jedinica u Nišu pozivaju zainteresovane da rezervišu termin za besplatno testiranje demo kamiona, koji će biti dostupni od aprila meseca. Prevoznicima i svima kojima je potrebno novo vozilo, nudi se mogućnost da Volvo kamion testiraju u njihovim, dakle individualnim uslovima rada i tako se uvere koliko Volvo FH kamion može da poboljša poslovne rezultate.

Izvor: Volvo Trucks Srbija