Volvo takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge 2013 ulazi u završnu fazu

09.10.2013.

DFC-finale, 2013Kao i prethodnih godina, kompanija Volvo Trucks, tržište Srednja i istočna Evropa, i tokom 2013-e nastavlja projekat Drivers’ Fuel Challenge (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Kvalifikaciona takmičenja su održana od marta do danas u 14 država koje pripadaju tržištu Srednja i istočna Evropa* (Market CEE), da bi se odabrao nacionalni šampion u ekonomičnoj vožnji i imenovali predstavnici na finalnom takmičenju. Takmičenje koje je kompanija Volvo Trucks pokrenula da bi se istakao značaj ekonomične vožnje, a time i uloga koju vozač ima u efikasnoj potrošnji goriva, za tržište Srednje i istočne Evrope upravo ulazi u poslednju, najuzbudljiviju fazu – veliko finale održava se 19. oktobra, u Hrvatskoj.

Ove godine, broj takmičara se popeo na impresivnih 3.200 učesnika. Svi oni su učestvovali na različitim lokalnim kvalifikacionim trkama, pokušavali su da koristeći minimum goriva uđu u finale nacionalnog takmičenja, da postanu nacionalni šampioni i da tako osvoje pravo da predstavljaju svoju državu na finalnom takmičenju za tržište Srednje i istočne Evrope.

“Ovogodišnje takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge na tržištu Srednje i istočne Evrope, privuklo je skoro duplo više učesnika u odnosu na prethodnu godinu kada je već dostignut značajan broj takmičara. To dokazuje da postoji velika zainteresovanost za ekonomičnu vožnju – za temu koja donosi korist transportnim preduzećima i ima veliki uticaj na životnu sredinu”, izjavio je Andreas Valgren /Wahlgren/, direktor marketinga u kompaniji Volvo Group Trucks za tržište Srednja i istočna Evropa i vođa ovog takmičarskog projekta.

Krajem naredne sedmice, tačnije 19. oktobra u Opatiji će se sastati 14 državnih prvaka, kako bi njihove veštine bile podvrgnute završnom i odlučujućem testiranju na trkačkoj stazi Grobnik.

Nakon finalnog kruga, pobednik takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2013 biće proglašen šampionom u ekonomičnoj vožnji za tržište Srednje i istočne Evrope i nagrađen glavnom nagradom – novim putničkim vozilom marke Volvo V40.

Na velikom finalu u Opatiji, Srbiju će predstavljati Miško Đoković, vozač u kompaniji Grade trans iz Čačka, koji je tokom nacionalnog (srpskog) finala, održanog 1. juna 2013. godine na aerodromu Batajnica potvrdio da je njegova vožnja najekonomičnija i tako postao državni prvak takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2013 za Srbiju.

* Na takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge 2013 za tržište Srednje i istočne Evrope učestvuju: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Estonija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Republika Češka, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Izvor: Volvo Srbija