Volvo Trucks obeležava 14. februar, Svetski dan očuvanja energije

14.02.2023.

Značaj racionalnog korišćenja energije, potrošnje i njenog uticaja na održivost globalnog ekosistema, života i razvoja važan za sve nas, ističe Volvo Trucks u svom saopštenju koje je medijima uputio povodom 14. februara, Svetskog dana očuvanja energije.

Želeli bismo da zajedno utičemo, prvo svojim ličnim primerom, na podizanje i buđenje svesti o značaju očuvanja energije, stoji, između ostalog, u tom saopštenju.

Volvo Trucks kao društveno odgovorna kompanija u svemu što radi primenjuje princip održivosti. Kao lider u elektromobilnosti, Volvo Trucks je među prvima dao svoj doprinos smanjenju uticaja na klimatske promene, počevši sa proizvodnjom cele game električnih kamiona. Da bi se ubrzao prelazak na održiviji transport, cilj kompanije Volvo Trucks do 2040. godine je da ceo asortiman njenih proizvoda bude bez upotrebe fosilnih goriva. Električni kamioni će igrati ključnu ulogu u postizanju tog cilja.

Naš cilj je i da edukujemo naše kupce, javnost i zajedno uradimo nešto dobro za našu planetu, ostiče Voilvo Trucks. U ostvarenju tog cilja, svako od nas može da da svoj doprinose i da u svakodnevnom životu shvati važnost okretanja održivim, neiscrpnim izvorima ili alternativnim vidovima energije kako bi energetski sistem u budućnosti bio izvestan.

Ukoliko ste vlasnik kompanije, ističe Volvo Trucks, unapredite energetsku efikasnost u industrijskim postrojenjima, halama, pogonima, korišćenjem obnovljivih izvora energije u cilju stvaranja samoodrživih sistema, korišćenjem savremene, pametne i štedljive tehnologije. Ukoliko ste pojedinac, unapređenjem energetske efikasnosti kuća i stanova ugradnjom dobre izolacije, zamenom stolarije, racionalnim korišćenjem električne i toplotne energije u domu, zamenom klasičnih sijalica LED i štedljivim sijalicama, korišćenjem dnevnog svetla svuda gde je moguće, isključivanjem većine električnih uređaja dok ih ne koristimo i vođenjem računa o načinu gradnje objekata, dajte svoj doprinos.

Štedljivo korišćenje energije ne podrazumeva narušavanje kvaliteta života, već niz konkretnih mera i aktivnosti koje će dovesti do promene načina ponašanja i odgovornijeg odnosa svih članova društva. Pozivamo vas da date svoj doprinos i zajedno stvorimo bolji svet u kome želimo da živimo, piše u saopštenju koje je Volvo Trucks uputio medijima povodom Svetskog dana očuvanja energije.

Izvor: Volvo Trucks Adriatic South