Volvo Trucks obeležio 20 godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji

08.06.2018.

Foto: Volvo

U prisustvu više od 500 uglednih zvanica – poslovnih partnera, vlasnika transportnih i drugih kompanija koje u svom voznom parku imaju Volvo kamione, funkcionera državnih institucija, ambasadora Švedske u Srbiji i drugih gostiju, Volvo Trucks & Buses je početkom juna, u prigodno uređenom ambijentu jednog od najreprezentativnijih kompleksa u Beogradu, u kraljevskom Belom dvoru, svečano obeležio dvadeset godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji.

Vladimir Vuković (levo) i Milan Joksimović

Ispred istorijskog zdanja okupljenima su se najpre obratili direktori prodaje i postprodaje u Volvo Trucks Srbija. „Ovo je naša zajednička proslava, jer danas slavimo 20 godina uspešne poslovne saradnje sa vama, našim vernim partnerima i saradnicima. Svih ovih godina smo se trudili da ponudimo kompletna transportna rešenja, od prodaje novih i polovnih kamiona, preko servisiranja vozila, do fabričkog Volvo finansiranja“, rekao je, između ostalog, Vladimir Vuković, direktor prodaje u Volvo Trucks Srbija.

„Na putu dugom 20 godina tržište kamiona u Srbiji je raslo, a zajedno s njim rasli smo i mi. U početku smo naše klijente dočekivali na Novom Beogradu, u skromnom objektu, potom smo 2004. našu mrežu proširili prodajno-servisnim centrom u Novom Sadu, a zatim 2005. i u Čačku. Nakon nekoliko veoma uspešnih godina postojeći objekat u Beogradu nam je postao mali, pa smo 2008. godine izgradili i otvorili moderan Volvo kamionski i autobuski centar u Novim Banovcima, gde se i danas nalazimo“, rekao je Milan Joksimović, direktor postprodaje u Volvo Trucks Srbija.

Glavni deo svečanosti, na prigodno uređenoj terasi Belog dvora, otvorila je Dragana Krstić, generalni direktor Volvo d.o.o. „Volvo priča na srpskom tržištu je započela 90-tih godina kada su Volvo proizvode plasirali naši partneri. Od njih smo svakako svi puno naučili i još jednom im upućujem veliko hvala za prve korake. Ubrzo je tržište prepoznalo kvalitet, pouzdanost i sveobuhvatnost naše ponude. Prodaja naših vozila je iz godine u godinu rasla, pa je zbog toga Volvo kamionska korporacija 1998. godine odlučila da otvori kompaniju Volvo d.o.o.“, rekla je, između ostalog, gospođa Krstić.

„Širenjem Volvo mreže počeli smo novo poglavlje naše priče. Volvo timovi su postavljeni na strateskim lokacijama – u Novim Banovcima, Novom Sadu, Čačku i Nišu, a tržište nas je prepoznalo i prihvatilo kao pouzdanog partnera. Za dve decenije poslovanja postali smo jedan od najvažnijih igrača na tržištu teških teretnih vozila u Srbiji. I danas idemo istim putem“, podsetila je Dragana Krstić.

“Velika mi je čast i posebno zadovoljstvo da vas pozdravim na ovom, za sve nas, značajnom događaju“, rekao je u svom obraćanju brojnim gostima Roger Alm, viši potpredsednik u Volvo Trucks Evropa. „Poslednji put u Srbiji sam boravio pre tačno deset godina, krajem maja 2008, na tada važnom događaju – velikom otvaranju našeg novog centra u Novom Banovcima. U to vreme smo obećali da će nam novi objekat pomoći da realizujemo našu dugotrajnu poslovnu strategiju – da Volvo Trucks ostane jedan od vodećih brendova kamiona na srpskom tržištu, jer je lider u mnogim drugim državama širom sveta.

S velikim ponosom danas mogu reći da je naša misija uspela – Volvo Trucks je među najpopularnijim u Srbiji, pogotovo među prevoznicima robe na dugim relacijama, kao i u građevinskom segmentu, među kompanijama koje se bave izgradnjom i održavanjem puteva i, u poslednjih nekoliko godina, među kompanijama koje se bave specijalnim transportima“, rekao je gospodin Alm.

„Svaki dolazak u ovaj deo našeg regiona meni je uvek značio nešto posebno, a biti tu danas, na ovoj proslavi, predstavlja jedinstven i emotivan trenutak“, rekao je okupljenima Robert Grozdanovski, potpredsednik u Volvo Tucks za tržište centralne i istočne Evrope. „Mnogo toga se može desiti za 20 godina: recimo, jedan Volvo FH kamion pređe u proseku oko 3 miliona kilometara za 20 godina, to je 70 puta oko sveta! Za proteklih 20 godina u Srbiji smo isporučili više od 5.000 kamiona i sarađivali sa više od 1.000 kompanija. Veoma smo ponosni što smo u tom periodu postali bliski partneri, prijatelji i čak i nešto više – deo Volvo porodice. Naš cilj je da i u budućnosti razvijamo saradnju, jer ne želimo da budemo samo vaš snabdevač kamionima, već i vaš partner, koji doprinosi vašem poslovnom uspehu!“, rekao je gospodin Grozdanovski.

Foto: Volvo

Svečanost u Belom dvoru je bila prilika i da troje zaposlenih, koji su u Volvo d.o.o. od samog početka, dobiju prigodna priznanja. Potom je usledila i rođendanska torta, naravno, u obliku kamiona, ali je glavna atrakcija večeri bio nastup perkusionista obučenih u tradicionalnu vikinšku odeću koji su svoje numere izveli na sasvim neobičnim „instrumentima“ – delovima Volvo kamiona! U zabavnom delu, goste je uveseljavao i duvački orkestar poznatog Dejana Petrovića.

Foto: Volvo