Volvo Trucks pokreće uslugu pozicioniranja za vremenski uslovljen transport

18.06.2015.

Volvo pozicioniranje_2 Dolazak na vreme je od velikog značaja kod svih transportnih operacija, ali kod vremenski uslovljenog transporta predstavlja jedan od ključnih faktora za produženje ugovora o prevozu robe. Uz pomoć sistema Pozicioniranje+, nove usluge kompanije Volvo Trucks, moguće je pratiti geografski položaj vozila, iz minuta u minut. Тime se stvaraju neophodni preduslovi za efikasniju logistiku.

“Dobar primer je prevoz betona. Sve se zasniva na tempiranju – do poslednjeg minuta kamion mora da se kreće da bi se u njega utovario beton za isporuku. Prilikom mešanja betona, smesa se pojedinačno podešava u zavisnosti od vremena potrebnog za utovar, isporuku i izlivanje. Uz pomoć usluge Pozicioniranje+ moguće je precizno utvrditi kada će kamion stići i shodno tome pripremiti odgovarajuću mešavinu”, kaže Johan Ostberg /Johan Östberg/, specijalista za proizvode u kompaniji Volvo Trucks.

Volvo pozicioniranje_1Pored funkcije pozicioniranja u realnom vremenu, ova usluga, koja je inače dodatak funkciji Dynafleet Pozicioniranje, omogućava da se definiše geografsko područje, ruta ili cela država i da se dobija obaveštenje svaki put kada kamion prolazi kroz te definisane zone. Ova opcija je posebno korisna u operacijama vezanim za skladištenje, zbog toga što zaposleni moraju da znaju vreme dolaska i odlaska kamiona kako bi mogli da isplaniraju i prateće aktivnosti. Usluga pozicioniranja nudi dodatne pogodnosti za pojedine vrste transporta.

“Ako kamion odstupi od svoje rute, sistem šalje upozorenje, što stvara bezbednije radno okruženje za vozače koji prevoze robu visoke vrednosti”, objašnjava Johan Ostberg.