Volvo Trucks ponovo pokreće proizvodnju

05.05.2020.

Postrojenja Volvo Trucks u Švedskoj i Belgiji, koja su zatvorena sredinom marta, ponovo počinju s radom. Glavni pokretači i ograničenja za povećanu proizvodnju biće knjiga porudžbina, kapaciteti dobavljača i lokalni propisi o socijalnom distanciranju radi sprečavanja širenja virusa korona.

Tokom pandemije COVID-19 većina servisnih radionica kompanije Volvo Trucks širom sveta ostala je otvorena. U  Srbiji su sve servisne radionice bile dostupne vlasnicima i vozačima Volvo kamiona i autobusa. Međutim, pogoni za proizvodnju kamiona u Evropi morali su biti zatvoreni sredinom marta, kada je globalni lanac snabdevanja bio poremećen.

Kompanija Volvo Trucks će se i dalje fokusirati na pružanje pomoći vlasnicima i korisnicima teretnih vozila kako bi njihovi kamioni nastavili s radom i isporučivali robu koja je od ključne važnosti za društvo.

„Vozači kamiona, logističari i prevoznici uložili su herojske napore tokom ove krize i naš je cilj da im pomognemo da nastave da obavljaju svoj posao“, kaže generalni direktor Volvo Trucks Srbija, Dragana Krstić.