Vozač Grade Transa pobednik nacionalnog takmičenja u ekonomičnoj vožnji

04.06.2013.

DFC-finNakon što su u tri polufinala – 20. i 21. aprila u Novim Banovcima, 27. aprila u Novom Sadu i 11. maja u Čačku, odmerili umešnost sa još osamdesetak kolega iz čitave Srbije, finalisti su se 1. juna, na aerodromu Batajnica, ponovo našli pred istim izazovom: da za upravljačem kamiona Volvo nove FH generacije, u takmičenju Drivers’ Fuel Challange, odluče ko je među njima najbolji, odnosno ko vozi najekonomičnije. Svi finalisti su upravljali  identičnim vozilom s motorom od 460 KS i s jednakom ukupnom masom od 36 tona.

Pobednik je Miško Đoković, vozač u kompaniji Grade Trans iz Čačka, koji je 22,5 kilometara dugu „deonicu“ (tri „kruga“ po aerodromskoj pisti) prevalio za 27 minuta, 41 sekundu i 26 stotinki uz prosečnu potrošnju od 27,7 litara. Drugoplasirani, Stipe Nikolić, iz kompanije Agrorit iz Melenaca, isti zadatak je obavio za 28 minuta 31 sekundu i 34 stotinki uz prosečnu potrošnju od 29,3 litra. Trećeplasirani, Miša Marinković iz kompanije ST prevoz iz Loznice, postigao je prosečnu potrošnju od 29,5 litara, sa vremenom od 27 minuta i 53 sekunde.

Najboljem u takmičenju Drivers’ Fuel Challange, koje je u Srbiji organizovano drugi put, a pod motom Uštedite gorivo i osvojite automobil, pripala je vredna nagrada – LCD TV prijemnik, dok su drugoplasirani i trećeplasirani takmičari dobili takođe vredne nagrade – Volvo sat, novčanik, naočare, makete Volvo FH kamiona itd. Sva trojica su istovremeno osvojili i nagrade za kompanije u kojima su zaposleni: tako je Grade Transu pripao vaučer za kupovinu delova ili servisne usluge u vrednosti od 55.000 dinara, vlasnik Agrorita je dobio vaučer u vrednosti od 33.000, dok je vlasnik kompanije ST prevoz dobio vaučer u vrednosti od 22.000 dinara.

DFC-fin_2Po propozicijama takmičenja Drivers’ Fuel Challange, svaki pobednik iz države učesnice stiče pravo nadmetanja na regionalnom nivou, koje se ove godine za područje centralne i istočne Evrope, u kojem posluje Volvoova kompanija u Srbiji, organizuje sredinom oktobra na trkačkoj stazi Grobnik kraj Rijeke, u Hrvatskoj. Pobedniku regionalnog takmičenja će pripasti izuzetna nagrada – automobil Volvo V40, dok vlasnik kompanije u kojoj je pobednik zaposlen dobija vaučer za delove i usluge u vrednosti od 10.000 evra.

Na prigodnoj svečanosti na aerodromu u Batajnici, u nesvakidašnjem ambijentu i prijatnij atmosferi, pobednike je pozdravilo više od 300 zvanica – učesnika u takmičenju Drivers’ Fuel Challange, kupaca i Volvoovih poslovnih prijatelja, koji su imali priliku da se „u živo“ upoznaju, kako sa novim kamionima Volvo FH, tako i sa glavnom nagradom na regionalnom takmičenju u Hrvatskoj – automobilom Volvo V40.

 Izvor: Volvo Srbija