Vozač Renault Trucksa na pobedničkom postolju u Mostu

03.09.2013.

Truck racing Most_2013_4Tokom sedmog vikenda takmičenja Truck Racing, održanog 1. i 2. septembra na stazi u gradu Most u Češkoj Republici, sedmom po redu u ovoj sezoni, ekipa Renault Trucks-MKR Technology zauzela je dva mesta na pobedničkom postolju. Kompanija Renault Trucks iskoristila je ovaj dugo očekivani događaj i organizovala ekskluzivnu prezentaciju kako bi javnosti i klijentima u Češkoj Republici predstavila vozila nove serije.

Truck racing Most_2013_2_Adam LackoAdam Lacko zauzeo je dva odlična druga mesta za ekipu Renault Trucks-MKR Technology, jedno u subotu tokom druge trke, a drugo u nedelju tokom četvrte trke, a ekipa je nastavila da skuplja poene za prvenstvo tokom celog vikenda. U generalnom plasmanu, Lacko je još uvek na 6. mestu sa ukupno 160 poena, dok je Markus Bösiger zadržao svoju poziciju na 7. mestu sa 133 poena. Ekipa Renault Trucks-MKR Technology učvrstila je svoju poziciju na 3. mestu u ekipnom prvenstvu sa 349 poena.

Sedmo takmičenje Truck Racing sezone održano je u gradu Most, a obeležilo ga je, pre svega, predstavljanje novog asortimana vozila Renault publici u Češkoj Republici. U petak uveče 230 gostiju pohrlilo je ka ograđenom delu livade koji je zauzeo Renault Trucks i ka VIP štandu kako bi prisustvovali gala večeri i koncertu posebno organizovanom za tu priliku. Osim toga, imali su priliku da posete izložbu vozila na kojoj su, po prvi put u Češkoj Republici, prikazani Renault Trucks modeli iz familija T, C, K i D.

Renault Trucks zauzeo je oko 1.500 m² staze u Mostu (VIP štand, butik i izložba vozila). VIP zonu proizvođača posetilo je oko 1.300 gostiju iz Češke, ali i iz Slovačke, Poljske, Rumunije, Nemačke i Norveške. U nedelju, tokom pauze između trka, za gledaoce je organizovana jedinstvena parada na kojoj je učestvovalo 20 vozila. Tokom vikenda, vozila iz nove serije stajala su na izložbenom prostoru pored staze, tako da je publika imala mogućnost da ih po prvi put vidi izbliza.

Sledeće takmičenje Truck Racing održaće se 21. i 22. septembra u Zolderu, u Belgiji, a potom se 5. i 6. oktobra vozi na stazi Harama u Španiji, dok je poslednja trka zakazana za 12. i 13. oktobar u Le Manu, u Francuskoj.

Izvor: Renault Trucks Srbija