Za RALU Srbija 32 MAN-ovih tegljača

27.10.2014.

MAN-Ralu_02 U MAN Trucknology Centru u Krnješevcima kompaniji RALU Srbija predata su 32 nova tegljača MAN TGX 18.440. Direktoru RALU Srbija, Vladimiru Milosavljeviću, simboličan ključ je uručio izvršni direktor MAN Importer Srbija, Aleksandra Ćosović. U poslednjih nekoliko godina ovo je jedna od najvećih istovremenih isporuka teških kamiona u Srbiji.

Kupac, koji u voznom parku u Srbiji od 55 kamiona sada ima 40 sa MAN-ovim znakom, poručio je vozila najnovije MAN-ove generacije, sa Euro VI motorima. Tegljači su opremljeni najmodernijim uređajima za komunikaciju i praćenje radnih parametara vozila, stanja i temperature robe u realnom vremenu, a povezani su i satelitskim sistemom za praćenje.

MAN-Ralu_01Pored 32 vozila, koje je isporučio MAN Importer Srbija-Dewaco, Grupa RALU je za potrebe kompanije RALU Logistika u Hrvatskoj kupila još 58 MAN-ovih tegljača. Ukupna vrednost svih 90 MAN-ovih vozila je 6,5 miliona evra što predstavlja jednu od najvećih istovremenih porudžbina ove vrste u regionu.

RALU Grupa je kompaniju u Srbiji osnovala 2010. Ona posluje u sastavu RALU Logistike, jedne od najvećih nezavisnih logističkih kompanija na zapadnom Balkanu, specijalizovane za transportne i smeštajne usluge korisnicima koji imaju potrebe za prevozom robe u temperaturnom režimu. RALU Srbija zapošljava 81 osobu, a sa vrlo mladom i savremenom flotom obavlja prevoze robe u smrznutom (-25° C) i svežem režimu (0-8° C) na celoj teritoriji Evrope, uključujući i Rusiju.