Za zimsku službu 15 novih MAN-ova

30.12.2009.

U krugu MAN Trucknology® Centra u Krnješevcima, 29. decembra Javno preduzeće Beograd-put je, 25 dana pre ugovorenog roka, preuzelo 15 novih MAN-ovih kamiona za potrebe svoje zimske službe. Ključeve sedam vozila MAN TGS 33.360 6×4 BB i osam vozila MAN TGS 33.400 6×4 BB, koja su opremljena Euro V motorima od 360 i 400 KS najnovije generacije, raonicima i posipačima i drugom specijalnom opremom za održavanje puteva u zimskim i letnjim uslovima, tehničkoj direktorki preduzeća JKP Beograd-put, Svetlani Milinski, simbolično je predala članica upravnog odbora MAN, Monika Weber.
„Za Beograd-put ovo je jedna od najvećih investicija u nabavci osnovnih sredstava – vredna 1,8 miliona evra. Iako je ovo godina štednje, shvatili smo da novi kamioni i oprema upravo podstiču veću efektivnost i efikasnost rada preduzeća“, rekla je Svetlana Milinski. „Pored nabavke 15 kamiona kipera, vozni park je ove godine obnovljen i sa deset malih univerzalnih kamiona Multicar, dok su u 2010. planirana dalja ulaganja u mehanizaciju – predviđena je kupovina po nekoliko novih finišera, kamiona sa dizalicama, valjaka i druge opreme“, rekla je Svetlana Milinski.

Beograd-put je poslednju veliku nabavku kamiona imao 2004. godine, kada je preuzeo 20 MAN-ovih kipera TGA 33.360 6×4 BB, koji su u petodišnjoj eksploataciji pokazali odlične karakteristike.
Isporuka 15 novih vozila jedna je od najvećih pojedinačnih isporuka kamiona u Srbiji u 2009. Na javnom tenderu, pored MAN-a, učestvovali su Mercedes i DAF.

Izvor: MAN Srbija i Crna Gora, Beoinfo