DAF Ride & Drive 2016: veća efikasnost transporta

12.04.2016.

Pod motom “Efikasnost transporta”, DAF je u prvoj polovini aprila organizovao tradicionalni susret s novinarima – Ride & Drive 2016, a lokacija je, kao i ranijih godina, takođe u Španiji.

DAF Ride & Drive 2016_1 (Custom)Holandski proizvođač kamiona je u Dorada Beach Club u luci Vilanova, u blizini Barselone, dovezao demo vozila sa brojnim inovacijama i specijalizovanim novinarima iz većeg dela Evrope omogućio da se kroz kraće vožnje sami uvere u domete unapređenja implementiranih u kamione sve tri familije.

U fokusu razvojnih stručnjaka su bili praktično svi modeli. Recimo, LF Edition za 2016. godinu vrvi od unapređenja kojima se smanjuje potrošnja goriva, pa tako povećava ekonomičnost transporta).

Medijski poslenici su imali mogućnost da prvi isprobaju i sasvim novi motor u troosovinskoj verziji modela CF, koji se sada može dobiti i sa agregatom od 6,7 litara (Paccar PX-7) od 208 ili 231 kW/283 ili 314 KS.

Novost u ponudi je i Low Deck tegljač u najtežoj, familiji XF, na kojem je sedlo od tla udaljeno samo 91 cm, što omogućava vuču poluprikolica čija je zapremina veća od 100 m3.

DAF Ride & Drive 2016_2 (Custom)U vožnjama po luci Vilanova i bližoj okolini novinarima je demonstrirano još jedno značajno dostignuće DAF-ovih razvojnih pregalaca: Silent – tehnologija „utišanih“ kamiona, koja se sada nudi u sve tri modelske kategorije.

Na poziv ovlašćenog uvoznika, prodavca i servisera kamiona DAF u Srbiji, beogradske kompanije Braća Crnomarković, medijskom debiju brojnih DAF-ovih inovacija prisustvovala su i dvojica novinara iz Srbije – urednik specijalizovane revije Veliki točkovi i urednik sajta www.kamioni.net. U narednim danima na ovim „stranicama“ opširnije pišemo o svim značajnijim novinama na DAF-ovim kamionima.

Fotografije snimljene aparatom Nikon CoolPix P300

Službena foto oprema sajta: Nikon, www.refot.com