DAF Trucks – 90 godina inovativnih transportnih rešenja

22.03.2018.

1928. godina: start u skromnoj radionici

Svoj put u društvo slavnih, holandski inženjer Hub van Doorne započeo 1. aprila 1928. godine, otvaranjem male radionice u gradu Ajndhoven, 130 km jugoistočno od holandske prestonice Amsterdama. Od skromnih početaka, DAF se razvio u jednog od vodećih evropskih i svetskih proizvođača kamiona, fokusiranog na inovacije, kvalitet i efikasnost drumskog transporta. Visoko nadareni Hub van Doorn otvorio je svoju malu radionicu u uglu lokalne Coolen pivare u Ajndhovenu. U početku, radionica se bavila zavarivanjem i kovanjem za grad i lokalne kompanije, poput proizvođača električnih i gasnih lampi i radio aparata.

 

 

1932. godina: petotonska prikolica sa zavarenim metalnim elementima

Velika depresija inspirisala je Huba van Doornea i njegovog brata Vima da prošire usluge. Radionica je prerasla u fabriku, koja se 1932. godine preorjentisala na proizvodnju prikolica. Ime kompanije je promenjeno u Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek (Van Doorneova fabrika prikolica), otuda i poreklo skraćenice DAF. Zahvaljujući svojoj zavarenoj šasiji, prikolice i poluprikolice koje su napuštale malu fabriku bile su van konkurencije – zbog visoke korisne nosivosti. Zavarivanje korišćeno za proizvodnju ovih prikolica u to vreme je bila jedinstvena inovacija koja je značajno uticala na dobre teretne performanse tih priključnih vozila.

 

1936. godina: prva kontejnerska prikolica

Drugi jedinstveni pronalazak je kontejnerska prikolica DAF koja je debitovala 1936. godine, projektovana i napravljena da brzo utovari i istovari kontejnere iz železničkih vagona. Bio je to jedan od najranijih primera intermodalnog transporta, dok je DAF postao jedan od prvih svetskih isporučilaca kontejnerskih prikolica.

 

 

1949. godina: kamionska šasija s rednom brojem 1

Godine 1949. u proizvodnju je ušao prvi kamion DAF. Naziv kompanije je promenjen u Van Doorne’s Automobiel Fabriek. A samo godinu kasnije zavrešena je gradnja fabrike namenjene upravo proizvodnji kamiona. Startovala je proizvodnjom kamionskih šasija od tri, pet i šest tona.

 

 

 

1959. godina: DS575 sa turbo kompresorom

U ranim danima kamionske produkcije, DAF je ugrađivao benzinske i dizel motore Hercules i Perkins. Godine 1957. godine kompanija razvija i u Ajndhovenu započinje proizvodnju prvih motora pod svojim brendom – DAF. Dve godine kasnije, DAF je unapredio DD575 dizel motor dodavanjem turbo punjača, koji je bio još jedno značajno tehničko dostignuće.

 

 

 

 

1973. godina: DKS motor od 9 litara sa intercoolingom

Prvi u evropskoj kamionskoj industriji, DAF je 1973. predstavio turbo punjač s međuhlađenjem izduvnih gasova – intercooling. Tehnologija je inicijalno razvijena kako bi se zadovoljila potražnja za većom izlaznom snagom motora i zbog smanjena potrošnje goriva, ali se takođe pokazala neophodnom u „čišćenju“ izduvnih gasova.

 

 

 

 

1985. godina: ATI pogonska grupa

Devet godina kasnije, 1982. predstavljena je unapređena verzija turbo punjenja – ATi (Advanced Turbo Intercooling) s kojom je postignuta dodatna snaga i veća efikasnost sagorevanja – poboljšanom tehnologijom ubrizgavanja i optimizovanim oblikom komore za sagorevanje.

 

 

 

Novi PACCAR MX-11 motor od 11 litara iz 2017. godine

DAF je 2005. godine predstavio PACCAR MX motore koji su sada instalirani u svim njegovim teškim kamionima, ali i u više 40% kamiona američkih „sestrinskih“ kompanija Kenworth i Peterbilt. Najnoviji motori MX-13 i MX-11 imaju izuzetnu efikasnost pri niskim brojevima obrtaja, inteligentne pogone i efikasne zadnje osovine, što rezultira visokim obrtnim momentom pri impresivno niskim brzinama motora uz neuporedivu efikasnost potrošnje goriva i najveću udobnost za vozača. Zajedno sa naprednim softverskim algoritmima za motor, odličnom aerodinamikom i novim kompaktnim sistemima za naknadnu obradu izduvnih gasova, ove DAF-ove inovacije rezultiraju efektivnim smanjenjem potrošnje goriva od impresivnih 7%, što predstavlja najveću dobit u potrošnji goriva u istoriji kompanije.

1951. godina: A30, A50, A60 – prvi sa DAF-ovim kabinama

Prvi DAF kamioni iz kasnih 40-ih i ranih 50-ih godina napuštali su fabriku samo u formi šasije s napred ugrađenim motorom, s karakterističnom rešetkom sa sedam hromiranih šipki i privremenim sedištem od drveta. Isporučivane su lokalnim karoseristima za nadgradnju kabina i tovarnog prostora, odnosno za prilagođavanje zahtevima kupaca. Godine 1951. DAF je predstavio sopstvenu kabinu, sa zaobljenim uglovima i kosom prednjim rešetkom, čime je postignuta uzorna aerodinamičnost. Komfor vozača je poboljšan uvođenjem podignutog sedišta.

 

 

1962. godina: DAF 2600 sa DAF Eurotrailerom

Tokom šezdesetih DAF je dodatno poboljšao udobnost vozača sa prvom kabinom specijalno dizajniranom i opremljenom za međunarodni prevoz. DAF 2600 je ponudio dva kreveta i prozore na bokovima za, kako je kompanija onda promovisala, „… banjski osećaj i optimalan pogled na put“. Motorna kočnica i servo asistencija u upravljačkom mehanizmu su olakšali zahtevan posao vozača. DAF 2600 se sada smatra jednim od prvih kamiona za internacionalne-međunarodne prevoze.

 

1969. godina: DAF 218, prvi sa “kipujućom” kabinom

I 1969. DAF je bio jedan od prvih u branši: uveo je mehanizam naginjanja („kipovanja“) kabine, što je značajno poboljšao pristup motoru i olakšalo održavanje pogonskih agregata.

 

 

 

 

 

 

 

 

1994. godina: tržištu ponuđena Super Space Cab

Uvođenjem koncepta Space Cab, 1988-me, DAF je unapredio lidersku poziciju – kao proizvođač kamiona s punim fokusom na troškove eksploatacije i moderna pogonska rešenja. Izuzetan koncept Space Cab je ponovo postavio nove standarde u veličini i udobnosti kabine za međunarodni prevoz. Zajedno s još većom Super SpaceCab,  koja je uvedena 1994-te, kabine DAF-a i danas predstavljaju referentni standard za udobnost i prostranost.

 

 

DAF XF: International Truck of the Year za 1998. godinu

Mada je od 1996. DAF deo američke mega grupacije PACCAR, nastavljena je njegova reputacija evropskog ali i svetskog tehnološkog lidera sa obimnim razvojem kamiona, motora i najsavremenijih komponenata.

Sasvim nove serije LF, CF i XF DAF je predstavio 2001. i 2002. godine, nagrađivani model XF105 u 2005-toj, a Euro IV i Euro V program u 2006. godini. Celi niz novih, ultra čistih modela sa Euro VI motorima ušao je u proizvodnju u 2013. godini.

 

 

DAF LF: nosilac titule International Truck of the Year za 2002. godinu

U septembru 2017. novi CF i novi XF  su dobili najvišu titulu u branši u Evropi – International Truck of the Year za 2018. godinu – za efikasnost u transportu i impresivno smanjenje potrošnje goriva od 7%. Takođe, u 2017. godini, u Velikoj Britaniji novi LF je dobio priznanje  “Komercijalni flotni kamion

 

 

 

DAF XF105: International Truck of the Year za 2007. godinu

DAF je do sada osvojio pet titula Međunarodni kamion godine: za 1988. laureat je bio model DAF 95, za 1998. – DAF 95XF, za 2002. – DAF LF, za 2007. – XF105, za 2018. – CF i XF.

 

 

 

 

 

 

 

2017. godina: DAF Trucks EcoTwin

U 2015. godini DAF je demonstrirao platuning vožnju svojih kamiona. Sistem EcoTwin omogućio je vozilima iza da automatski prate vozilo ispred sebe, što rezultira manjom potrošnjom goriva, smanjenim emisijama CO2 i poboljšanim protokom saobraćaja. Zahvaljujući uspehu EcoTwina, DAF je 2017. ekskluzivno odabran da učestvuje u engleskim ispitivanjima platuning vožnji. Kompanija je angažovana u vodećim evropskim razvojnim projektima sa alternativnim vučnim vozovima – električnim i hibrid-električnim.

 

2018. godina: prizvodna linija familije XF

Kroz 21. vek DAF vozi globalno: njegovi kamioni, vodeći u klasi, proizvode se u Holandiji, Belgiji, Velikoj Britaniji i Brazilu, a DAF proizvodi prodaju posredstvom više od 1.100 nezavisnih dilera na pet kontinenata.

“Zahvaljujući divnom timu većem od 10.000 ljudi koji razvijaju, proizvode, prodaju i pružaju postprodajnu podršku kupcima svojih kvalitetnih kamiona, motora, delova i usluga, DAF je dobro pozicioniran da nastavi da raste – uspešno, širom sveta”, kaže Preston Feight, predsednik kompanije.