Emil Frey Grupa generalni zastupnik Daimlera za Srbiju i Crnu Goru

12.07.2013.

Neposredno po potpsivanju ugovora: levo Peter Alexander Trettin, predsednik i generalni direktor Daimlera za Centralnu i Istočnu Evropu, Afriku i Aziju i Walter Frey, predsednik i predsedavajući upravnog odbora Emil Frey Grupe
Neposredno po potpsivanju ugovora: levo Peter Alexander Trettin, predsednik i generalni direktor Daimlera za Centralnu i Istočnu Evropu, Afriku i Aziju i Walter Frey, predsednik i predsedavajući upravnog odbora Emil Frey Grupe

Daimler AG i Emil Frey Grupa, jedna od vodećih grupacija na tržištu automobila u Evropi, 12. jula su potpisali ugovore o generalnom zastupništvu za Srbiju i Crnu Goru. Ovi ugovori o restruktuiranju Daimlerovog poslovanja stupiće na snagu po dobijanju neophodnih odobrenja od strane nadležnih državnih organa.

Daimler se još od 1996. godine u Srbiji bavi prodajom i servisom Mercedes-Benz putničkih i komercijalnih vozila, kao i automobila smart, kamiona Fuso i autobusa Setra. Tržište Srbije i Crne Gore je sve do danas bilo jedino u regionu na kome je veleprodaju za Daimler AG obavljalo direktno predstavništvo ove kompanije. Nakon restruktuiranja, ove funkcije će preuzeti Emil Frey Grupa. Sporazumom postignutim sa Emil Frey Grupom, Daimler AG nastavlja svoju poslovnu strategiju i uspešno primenjuje plan kreiran za ovo tržište.

Na ceremoniji potpisivanja gospodin Peter Alexander Trettin, predsednik i generalni direktor Daimlera za Centralnu i Istočnu Evropu, Afriku i Aziju, između ostalo je rekao: „Ovaj dan označava početak novog poglavlja u poslovanju kompanije Merdedes-Benz u Srbiji i Crnoj Gori: Emil Frey Grupa, jedna od vodećih grupacija na automobilskom tržištu u Evropi postaće deo naše distributivne mreže. Veoma nam je drago što smo dobili tako iskusnog i profesionalnog partnera koji će unaprediti naše poslovanje na ovom tržištu. Novu organizaciju smo veoma pažljivo razradili, nastojeći da prilagodimo našu maloprodajnu i veleprodajnu strukturu. Naši ciljevi su ostali nepromenjeni: da maksimalno prepoznamo i izađemo u susret potrebama naših kupaca i da efikasno iskoristimo potencijale ovog tržišta. Uvereni smo da će saradnja sa Emil Frey Grupom, kao partnerom biti još jedan korak napred u procesu razvoja ovog tržišta. Zajedno ćemo poboljšati vodeću poziciju našeg brenda u Srbiji i Crnoj Gori.”

Prema rečima gospodina Waltera Freya, predsednika i predsedavajućeg upravnog odbora Emil Frey Grupe, kompanija je prepoznala potencijal automobilskog tržišta u Srbiji i Crnoj Gori. „Mogućnost poslovanja sa kompanijom Daimler AG na ovim tržištima velika je šansa za Emil Frey Grupu i veoma smo ponosni što stupamo u dugoročno partnerstvo sa Daimlerom. Iskoristićemo pun potencijal ovog tržišta kako bismo zadržali poziciju Mercedes-Benza kao brenda koji je uvek prvi izbor i kako bismo i unapredili prodajne i servisne aktivnosti u ovim državama.”

S leva: Peter Alexander Trettin, Rolf-Juergen Seyerle, trenutni generalni direktor Mercedes-Benz SCG i Walter Frey
S leva: Peter Alexander Trettin, Rolf-Juergen Seyerle, trenutni generalni direktor Mercedes-Benz SCG i Walter Frey

Proces restruktuiranja neće uticati na poslovanje na ovom tržištu, koje je jedno od najvažnijih u regionu. Postojeće prodajne i servisne mreže će ostati iste, tako da će kontinuitet u komunikaciji sa svim klijentima Mercedes-Benza ostati nepromenjen. To važi i za cene vozila. Kompanija će nastaviti da obučava – kako svoje, tako i zaposlene u ovlašćenim Mercedes-Benzovim dilerskim mrežama uz pomoć najsavremenije opreme i metodologije u najmodernijem Trening centru u regionu – u Krnješevcima.

Emil Frey Grupa ima tržišno orjentisano poslovanje, koje je usmereno na postizanje potpunog zadovoljstva klijenata i partnerski odnos sa dilerima.

Kako bi osigurao kontinuitet Daimlerove posvećenosti ovom tržištu, gospodin Rolf-Juergen Seyerle, trenutni generalni direktor Mercedes-Benz SCG, ostaće na ovoj poziciji i u novoj kompaniji.

Emil Frey Grupa je švajcarska kompanija u porodičnom vlasništvu. Osnovao ju je 1924. godine mehaničar Emil Frey, sa sedištem u Cirihu. Kompanija je u najvećoj meri fokusirana na poslovanje u auto industriji (veleprodaja, maloprodaja, finansiranje i logistika automobila i auto delova) i prisutna je na tržištima Švajcarske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Češke i Poljske. Emil Frey Grupa u vlasništvu takođe ima i brojne kompanije za uvoz, maloprodajne objekte i kompanije za finansiranje u ovim državama.

Izvor: Mercedes-Benz SCG