ibe – velika autobuska smotra u Riminiju

25.07.2018.

U velikom, odlično uređenom izložbenom kompleksu u Riminiju, na sredini italijanske obale Jadrana, od 24. do 26. oktobra održava se već tradicionalna bijenalna autobuska izložba IBE (International Bus Expo), jedina te vrste posvećna autobuskoj branši i javnom drumskom saobraćaju na području Mediterana.

Ne računajući evropsko-azijski Busworld Rusija, koji se održava od 23. do 25. oktobra, IBE će u 2018. biti praktično jedina specijalizovana autobuska smotra na Starom kontinentu.

Učešće su potvrdili Iveco, Evobus, Man, Scania, Volvo, Irizar, Van Hool, VDL, Solaris, Otokar, Isuzu, Indcar, Beulas, King Long, Tomassini i brojni proizvođači komponenti i opreme.

Na prethodnoj izložbi, 2016-te, pojavilo se više od 110 italijanskih i svetskih izlagača, kao i 6.815 registrovanih inostranih posetilaca (pretežno stručnjaka iz autobuskog sektora) iz 29 država, najviše ih Španije, Belgije i Nemačke.

I ove godine, na specijalno uređenom otvorenom prostoru, posetioci će moći da testiraju veliki broj autobusa najnovije generacije.