Iveco s brojnim novitetima na IAA 2014

24.09.2014.

Iveco IAA_2014_2Na međunarodnoj sceni u Hanoveru Iveco se približio svojim klijentima više nego ikada ranije, punim asortimanom vozila. Među zvezdama salona je, pre svih, novi Daily, jedno od najpoznatijih lakih komercijalnih vozila u svetu – sada u potpunosti prerađen, sa najvećom zapreminom tovarnog prostora u kasi. U Hanover je stigao sa svetskom premijerom – novim, ZF-ovim osmostepenim automatskim menjačem HI-MATIC. Na IAA 2014 Daily ima još jedan debi – u verziji furgona zapremine 10,8 m³.

Daily se pred publikom hanoverske fešte „šepuri“ u još nekoliko varijanti, recimo, kao šasija sa kabinom sa novom, najvećom ukupnom masom u klasi – od 7,2 tone, ali i sa pogonom na komprimovani zemni gas – Daily CNG.

Iveco IAA_2014_3Na velikom štandu su još i avangardni koncept kombija Iveco Vision, vozilo iz asortimana srednje kategorije Eurocargo 4×4 (ukupne mase 15 tona), dok je familija teškaša zastupljena sa četiri Stralisa: jedan je na tečni prirodni gas (TPG), a jedan u Super-Light – specijalnoj verzija sa specifičnim tehničkim rešenjima kojima je smanjena sopstvena masa vozila.

Iveco IAA_2014_4Deo izložbenog prostora je specijalno namenjen za off-road vozila sa jednim Trakkerom 8×4 i Dakar Trakkerom, koji je učestvovao u ovogodišnjem, najpoznatijem svetskom reliju.

Na istom prostoru je i novi super kiper Astra HD9 sa Euro VI motorom od 560 KS, koji je predstavljen prvi put pred međunarodnim auditorijumom.

Foto: Iveco