Još 25 DAF-ova za Delhaize Serbia

19.06.2015.

Delhaize_1Isporukom pet tegljača CF 440 sa MX11 Euro VI motorima, koja je obavljena sredinom juna, DAF-ov uvoznik za Srbiju, kompanija Braća Crnomarković, započeo je realizaciju drugog velikog ugovora sa trgovinskim lancem Delez Srbija /Delhaize Serbia/. Podsećamo, Delez je za svoje transportne potrebe u Srbiji 2012. kupio prvih 25 DAF-ovih kamiona iz familije LF.

Ovogodišnji ugovor, osim pet tegljača, predviđa isporuku još 20 LF-ova sa šestostepenim AS Tronic automatizovanim menjačima (10 s motorom od 220 i po pet s motorima od 180 i 250 KS – svi sa Euro VI sertifikatom), za koje će termoizolovani tovarni sanduci biti nadgrađeni u Srbiji. Ta vozila s nadgradnjom i tovarom dopuštaju ukupne mase od 14, odnosno 10 i 28 tona, a predviđena su pretežno za distributivni transport. To su upravo potrebe velikog Delez distributivnog centra u Staroj Pazovi, otvorenog sredinom novembra prošle godine, kao i maloprodajne mreže – najveće u Srbiji, koju čini više od 390 prodavnica (Maxi, Tempo i Shop&Go).

Delhaize_2„U drugom krugu proširenja sopstvenog voznog parka prvi put smo se odlučili i za pet DAF-ovih tegljača, sa dvanaestostepenim automatizovanim AS Tronic menjačima i Sleeper kabinom (sa jednim ležajem), budući da rastu potrebe za distributivnim vozilima veće nosivosti“, kaže rukovodilac transporta u Delez Srbija, Nemanja Ivković. „Novi tegljači vuku termoizolovane poluprikolice – hladnjače poznatog nemačkog proizvođača, a ukupna masa ’ansambla’ koji čine tegljač CF, priključno vozilo i teret iznosi 40 tona. Uvereni smo da će se tegljači s motorom od 440 KS, za koje smo se opredelili u ovom krugu nabavke, bez napora nositi s tolikom masom, a iskustva drugih korisnika govore da su se u eksploataciji pokazali vrlo pouzdanim i ekonomičnim“, dodaje gosp. Ivković.