Mercedesova trening vožnja

29.10.2012.

U okviru Eastern European Tour, Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora organizovao je 26. i 27. oktobra trenig vožnju tegljača Actros u Mercedes-Benz Centru komercijalnih vozila u Krnješevcima.

Obuka je organizovana u skladu sa svim internacionalnim Mercedes-Benz standardima, u saradnji sa Driver Training odeljenjem Mercedes-Benz fabrike u Vertu (Wörth).

Prva Eastern European Tour obuka organizovana je 2008. godine, a na osnovu velikog interesovanja u svim državama u kojima je održana, organizovaće se redovno svake godine. Ove godine na obukama u Estoniji, Litvaniji, Letoniji, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji učestvovalo je oko 400 vozača i stotinak rukovodilaca transportnih službi.

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora je prethodne tri godine učestvovao u ovoj međunarodnoj akciji. Tokom četiri dana, obuci u Krnješevcima je prisustvovalo 35 vozača i 15 menadžera transporta iz 15 vodećih srpskih transportnih preduzeća.

Praktični deo obuke je izveden na dva tegljača Mercedes-Benz Actros sa Megaspace kabinama od čega je jedan bio Actros najnovije generacije. Actrosi su posebno pripremljeni za održavanje obuke. Pored dodatnih sedišta u kabinama, vozila su opremljena i uređajima za precizno merenje potrošnje goriva.

Zadatak obuke je bio da se vozači upoznaju sa ekonomičnim stilom vožnje i tehničkim karakteristikama vozila. Učesnicima je prikazan ekonomičan stil vožnje koji omogućava velike uštede goriva i smanjenje troškova održavanja vozila, uz povećanje efikasnosti transporta.

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora redovno organizuje obuke za sve kupce teretnih vozila, koje služe da se vozači upoznaju sa rukovanjem vozilom, kao i ekonomičnim stilom vožnje.

Izvor: Mercedes-Benz SCG