Nova generacija DAF-ovih kamiona CF i XF

26.04.2017.

Čista izvrsnost – tako DAF najavljuje novu generaciju svojih najtraženijih familija, srednje teške CF i teške XF. Nove uzdanice holandskog proizvođača, s kojima ovaj kompanija podiže lestvice u transportnoj efikasnosti i udobnosti za vozača debituju prvo pred evropskim specijalizovanim novinarima: prve probne vožnje su zakazane za sredinu maja.

Osim uočljivih promena na „frontovima“ već poznatih kabina, najnazačnije inovacije na kamionima CF i XF su u pogonskim grupama – unapređeni su motori, pa, u kombinaciji s novim prenosom i aerodinamičkom optimizacijom, nova generacija u proseku ima i do sedam odsto manju potrošnju goriva. Novi DAF-ov sistem povezivanje vozila, vozača, vlasnika i osobe koja upravlja voznim parkom /Connect fleet management /omogućava još veću efikasnost eksploatacije.

Nove generacije CF i XF solo kamiona i tegljača takođe imaju manju sopstvenu masu čime je povećana nosivost. DAF s ponosom ističe da je „ažuriran“ enterijer obe familije, što je rezultiralo još višim nivoom komfora. Tako su najvećim delom ispunjene želje i uvažene sugestije vozača dosadašnjih vozila obeju familija.

„Na temelju odlične reputacije koju su naša vozila iz aktuelne Euro VI ponude u Evropi zaslužila zbog ekonomične potrošnje, pouzdanosti i udobnosti za vozača i posadu, razvili smo novu generaciju CF i XF kamiona koje nude još bolja rešenja, kako za kupce, tako i za vozače”, kaže DAF-ov predsednik Preston Feight. “Uz ponudu brojnih usluga i podršku visoko profesionalne dilerske mreže, novi CF i XF kamioni, koji u proizvodnju ulaze u leto 2017, biće otelotvorenje zadovoljstva svakog vlasnika i sna svakog profesionalnog vozača”, dodaje gospodin Feight.