Pet hiljada DAF-ovih kamiona sa nadgradnjom napravljenom u matičnoj fabrici

10.04.2014.

Petohiljaditi DAF sa nadgradnjom proizvedenom u matičnoj fabrici direktoru flote i usluga održavanja Royal Maila, Paulu Gattiju (levo) predao je generalni direktor Leyland Trucksa, Ron Augustyn
Petohiljaditi DAF sa nadgradnjom proizvedenom u matičnoj fabrici direktoru flote i usluga održavanja Royal Maila, Paulu Gattiju (levo) predao je generalni direktor Leyland Trucksa, Ron Augustyn

U fabrici Leyland Trucks u Velikoj Britaniji, koja posluje u sastavu PACCAR grupacije, napravljen je 5.000-ti DAF kamion sa nadgradnjom koja je nastala na istoj liniji – u matičnoj kompaniji. Distributivni DAF LF sa PACCAR (odnosno Leyland/DAF) nadgradnjom je namenjen dugogodišnjem velikom kupcu – poštanskoj službi Ujedinjenog Kraljevstva Royal Mail, koja u svojoj floti već ima više od 700 DAF kamona sa PACCAR nadgradnjom.

Leyland Trucks je jedini proizvođač kamiona koji na matičnim proizvodnim linijama ugrađuje kompletnu nadgradnju na svojim (odnosno) DAF kamionima. Proizvođač uverava da nadgradnja ispunjava iste visoke standarde kvaliteta kao i sam kamion. Takvim rešenjem nudi značajno smanjenje u rokovima isporuke, a budući da kompletno vozilo poseduje sva odobrenja nadležnih institucija Evropske unije, garantuje se i najbrži mogući proces registracije. Nadgradnje se mogu naručiti tamo gde i šasije DAF kamiona – kod ovlašćenih DAF distributera, što takođe doprinosi optimalnoj efikasnosti.

Tržište Velike Britanije DAF snabdeva kompletnim asortimanom LF distributivnih kamiona sa PACCAR nadgradnjama, uključujući furgon i verzije sa pokretnom ceradom na bokovima (“zavesarke”). Asortiman takođe uključuje i naprednu aerodinamičku Aerobody nadgradnju koja je razvijena i napravljena da smanji potrošnju goriva, a sada je dostupna i na tržištima kontinentalnog dela Evrope. Zahvaljujući aerodinamičkoj optimizaciji, nadgradnja Aerobody u distributivnom transportu omogućava uštedu goriva veću od 4% i značajno smanjenje emisije ugljen-dioksida. Pri stalnoj brzini na otvorenom putu od 85 km/h, LF Aerobody može da bude i do 8 % ekonomičniji u poređenju sa vozilom koje ima konvencionalnu pravougaonu nadgradnju.