Prvi pilot treninzi u Centru za obuku Richter Transport

06.03.2020.

U Centru za obuku – Trening centru Richter Transport održani su prvi pilot treninzi na osnovu smernica projekta koji se realizuje u okviru programa DeveloPPP uspostavljenog od strane Nemačkog ministarstva za razvoj i privrednu saradnju (BMZ) i Sequa – neprofitne razvojne organizacije iz Nemačke, a čiji je nosilac nemačko transportno preduzeće Richter Transport. Zvanični saradnik projekta u Srbiji je i Poslovno udruženje Međunarodni transport.

Pilot treninzi održani su po posebnom nastavnom planu u okviru kojeg će se na kursevima namenjenim vozačima kamiona predstaviti Swap sistem (izmenjivi sistem transporta), sa sledećim temama: tehnologija izmenjivog kamionskog sistema transporta (Swap sistem) – teorijska obuka i praktično savladavanje veština vožnje i manevrisanja, uz sve specifičnosti Swap sistema; bezbednost u vožnji Swap sistema i principi bezbednog prevoza robe; principi kombinovanih vozila; vazdušne kočnice i procedura pregleda vozila sa specifičnostima za vozila Swap sistema izmenjivog transporta.

U toku marta meseca uspostaviće se redovan raspored treninga po nastavnom planu Swap sistem (izmenjivi sistem transporta), koji će u prvom rasporedu trajati do jula meseca. Predviđeno je da se treninzi obavljaju u prostorijama Centra za obuku – Trening centra Richter Transport u Bariču, kao i kod zainteresovanih drumskih transportnih preduzeća za interne grupne treninge zaposlenih. Trening centar je osnovan krajem prošle godine i namenjen je pre svega za obuku vozača kamiona, ali i polaznika iz ostalih srodnih delatnosti. Centar raspolaže prostorijama za održavanje nastave, prezentacija i događaja iz oblasti drumskog transporta robe, kao i spoljašnjim prostorom za održavanje praktične nastave s vozilima.

Informacije u vezi sa treninzima o ovoj tematici i planovima za naredni period, kao i o projektu DeveloPPP u okviru kojeg je ovaj trening centar i osnovan, nalaze se na Internet stranici Centra za obuku www.centarzaobuku.com.