Trening centar za zaposlene u transportu robe u drumskom saobraćaju u Srbiji

23.01.2020.

U okviru programa DeveloPPP, uspostavljenog od strane Nemačkog ministarstva za razvoj i privrednu saradnju (BMZ) i Sequa, neprofitne razvojne organizacije iz Nemačke, pokrenut je projekat osnivanja trening centra za zaposlene u transportu robe u drumskom saobraćaju u Srbiji, pre svih vozača. Nosilac projekta je nemačko transportno preduzeće Richter Transport sa svojim trening centrom u gradu Wesel u pokrajini Severna Rajna Vestfalija.

Richter Transport će sa svojim nemačkim projektnim konzorcijumom u okviru ovog projekta formirati trening centar za obuku zaposlenih u transportu robe u drumskom saobraćaju, uz primenu nemačkih standarda sistemskog transporta za povećanje transportnih kapaciteta i znanja, koji podrazumeva niz poboljšanja u ovom sektoru i dodatni razvoj profesionalnih treninga.

Cilj projekta je unapređenje kapaciteta profesionalne nastave u transportu robe u drumskom saobraćaju u Srbiji, uz saradnju predavača iz ove oblasti iz Srbije i Nemačke i razmenu iskustava iz prakse.

Projekat traje godinu dana i predviđa formiranje novog trening centra u Beogradu, razradu njegovog nastavnog plana, održavanje radionica iz oblasti sistemskog transporta i uticaja noćne vožnje, organizaciju studijskih putovanja, uspostavljanje pilot treninga i poboljšanje kvaliteta stručne nastave kroz pozitivne primere iz prakse.

Zvanični saradnik projekta u Srbiji je i Poslovno udruženje Međunarodni transport.

Više informacija:

www.developpp.de/en/our-programme-funding-for-development-partnerships-with-business

www.sequa.de/en

www.richtertransport.de/akademie

www.pumedtrans.com