Waberer’s naručio 600 novih DAF tegljača

18.01.2014.

workhouseWaberer’s International Pte. Co, jedan od najvećih evropskih drumskih transportera, naručio je 600 novih tegljača DAF kao deo sveobuhvatnog programa obnove vučne flote. U DAF-oj centrali u Ajndhovenu /Eindhoven/, član Upravnog odbora DAF-a i odgovoran za marketing i prodaju, Ron Bonsen, početkom decembra 2013. je predsedniku i izvršnom direktoru te mađarske kompanije, Đerđu Vabereru /György Wáberer/ zvanično uručio ključeve prve serije od 250 vozila

Waberer’s International Pte. Co poseduje više od 3.000 sopstvenih kamiona, od kojih su više od 30% s DAF-ovim znakom. “Izabrali smo DAF zbog pouzdanosti vozila, visokog kvaliteta, niskih troškova održavanja i prostranih i udobnih kabina, koje su od velikog značaja u dugolinijskom prevozu”, rekao je Đerđ Vaberer. “Takođe, stabilna vrednost koju DAF vozila imaju u preprodaji (kada ih otuđujemo kao polovna) bio je jedan od odlučujućih razloga da nastavimo našu saradnju sa DAF-om. Ova narudžbina će obuhvatiti i 2.000-ti DAF tegljač isporučen našoj kompaniji od kako je, pre mnogo godina, prvo vozilo te marke ušlo u naš vozni park.”

Đerđu Vabereru, predsedniku i generalnom direktoru Vaberera (u centaru) ključeve prve serije od 250 novih DAF kamiona simbolično je predao Ron Bonsen, član Upravnog odbora DAF Trucks i odgovoran za marketing i prodaju. Levo: Jožef / József/ Pais , generalni direktor DAF Mađarska.
Đerđu Vabereru, predsedniku i generalnom direktoru Vaberera (u centaru) ključeve prve serije od 250 novih DAF kamiona simbolično je predao Ron Bonsen, član Upravnog odbora DAF Trucks i odgovoran za marketing i prodaju. Levo: Jožef /József/ Pais , generalni direktor DAF Mađarska.

Među 600 poručenih DAF-ova, 150 su iz serije CF za transport na srednje daljine i 450 XF vozila za dugolinijske ture, od kojih će jedna trećina biti najnoviji Euro VI modeli, a svi će biti isporučenu u prvoj polovini 2014. Sva vozila su opremljena sa čistim i efikasnim Euro V EEV ili Euro VI motorima, kao i najnovijim komforom u kabini i bezbednosnim sistemima, kao što je, recimo, sistem upozorenja za nekontrolisano napuštanje pravca kretanja, što ilustruje veliki značaj koji ova kompanija poklanja zaštiti životne sredine i bezbednosti u saobraćaju. “Da bi bili uspešni na međunarodnom tržištu, našim korisnicima moramo da ponudimo najviši nivo pouzdanosti prevoza, po povoljnim cenama”, dodao je Đerđ Vaberer. “A da bi obezbedili najekonomičniju eksploataciju, prosečna starost naše flote je samo dve godine. Mlada i moderna flota je osnova da proširimo naše prisustvo u zapadnoj Evropi, gde smo u 2013. godini u procentima ostvarili dvocifreni rast”.
“Odluka jednog od vodećih evropskih i najprofesionalnijih transportnih operatera da za obnovu flote odbere DAF je veliko priznanje našoj kompaniji i našem mađarskom dileru”, prokomentarisao je Ron Bonsen. “To je, takođe, priznanje naše uspešne i dugoročne saradnje. Vaberer kontinuirano poboljšava operativnu efikasnosti i ponosni smo što nam je ukazano poverenje da budemo najveći snabdevač kompanije modernim tegljačima.“

Waberer’s International Pte. Co je vodeća logistička kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, a jedna od najvećih kompanija u drumskom saobraćaju u Evropi. Njegova flota od 3.000 kamiona sa poluprikolicama i prikolicama godišnje obavi oko 1,2 miliona prevoza i prevali više od 400 miliona kilometara. Visokim kvalitetom su „pokrivene“ sve usluge kompanije iz oblasti logistike – od drumskog transporta preko skladištenja, do popravke vozila. Kompanija ima filijale u Poljskoj, Nemačkoj, Rumuniji i Slovačkoj.

Izvor: DAF